old town

Oude dorp van Calpe

Calpe heeft een prachtig oud stadje op de top van een steile heuvel. Aan de bovenkant van de belangrijkste winkelstraat, neemt u gewoon een van de zijstraten aan de linkerkant en u bevindt zich al snel in een gebied met kronkelende geplaveide straatjes, prachtige kerken, kleine musea en terrasjes en bodega's.

In het oude centrum van Calpe mag u de prachtige geschilderde en betegelde muurschilderingen op muren en huizen in de stad niet missen en foto's maken van enkele van de mooie straatjes vol met potplanten en kleurrijke bloemen. Neem een glas Sangria, de heerlijke Spaanse wijnmix, bij een traditionele bodega en mis het bestellen van een bord van het Spaanse nationale gerecht, paella niet.

promenades

Wandelen over de promenade

Een van de mooiste delen van Calpe zijn de lange betegelde promenades, uitgestrekt langs het strand van de ene kant van de stad naar de andere.

Loop langs de promenades van het ene eind naar het andere en je krijgt een training die enkele kilometers duurt. Bekijk tijdens het wandelen de prachtige strandcafés die je passeert, bekijk de zandkunstenaars die zandsculpturen maken van enorme krokodillen, prachtige zeemeerminnen en exotische kastelen en maak vanuit elke hoek foto's van het prachtige uitzicht op de oceaan en de Calpe-rots.

fish auction house

Bezoek de visveiling

Nadat de vissersboten aan het einde van de dag terugkomen, wordt de vangst van die dag naar het veilinghuis van Calpe gebracht door de haven en geveild naar de vele restaurants en hotels rond Calpe. Iedereen kan naar het veilinghuis gaan om zich te vestigen om te zien hoe de vissen in kratten en op platen worden weggehaald, snel worden geveild naar de hoogste bieder en vervolgens weer weggehaald.

Het is leuk, het is snel en het is opwindend en je zult geen idee hebben wat er aan de hand is, maar je zult een geweldige tijd hebben. Na de veiling gaat u naar een van de vele visrestaurants dicht bij de haven en bestelt u enkele van de meest verse vis die u ooit zult eten. De prijzen zijn ook aan het begin.

beach side cafes

Ontspan in een café aan het strand

Een van de leukste en leukste dingen om te doen in Calpe, als je je 's ochtends of' s middags wilt ontspannen, is om te zitten in een café aan het strand (en dat zijn er honderden), bestel een cafe con leche of een Lumumba ( warme of bevroren chocolade met cognac) en kijk hoe de drukte voorbij komt.

Zitten in een café aan het strand in Calpe is de perfecte manier om de wereld voorbij te zien gaan zonder jezelf te ontroeren. Plus, mis vooral niet de aanbiedingen van de meeste cafés - appeltaart en koffie, thee of koffie en scones, een Engels ontbijt en meer.

calpe rock ifach

Klim of loop Calpe's Ifach

Calpe Rock is een ongewone vulkanische rotsformatie die uitsteekt in de oceaan. Peñón de Ifach wordt in het Spaans Calpe Rock genoemd en wordt bezocht door honderdduizenden mensen per jaar, van wie velen zelfs de rots beklimmen naar het uitkijkpunt en de top horen.

Als u de stad Calpe bezoekt, is het nummer één beste ding om te doen in de stad, en een die u niet mag missen, is een wandeling naar de top van Calpe Rock. De rots zelf is een natuurreservaat, vol met flora en fauna, en de wandeling door de lange tunnel naar het uitkijkpunt is een van de mooiste wandelingen die je ooit zult maken, met het resulterende uitzicht vanaf de top gewoon adembenemend.

Terug